Форум русских эммигрантов
Вернуться   Форум русских эмигрантов Европейский союз Болгария

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра
post #31 Старый 29.01.2009, 05:40
По умолчанию
Не съм пила ракията много отдавна,а нашият самогон не ми харесва...но със зимната салата е много добре,сигурна съм...А какво вино можете да предложите?домашното или купешко ??а каква е марката?много ми харесва"Изабеллата",а на вас? :-$
__________________
Настоящей женщине много не надо - Настоящей Женщине надо В-С-Ё.
Аватар для Артемида
Артемида
Junior Member
Регистрация: 20.09.2008
Сообщений: 39
Артемида вне форума
Ответить с цитированием
post #32 Старый 29.01.2009, 15:11
По умолчанию
Въпрос на вкус! "Виното" е цяла наука. Зависи с какво мезиш, кога го пиеш /сутрин, обед или вечер/. Така, че.... :-)
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
post #33 Старый 04.02.2009, 00:58
По умолчанию
У меня семья была смешаная но я думаю что блюдо болгарское перец обжареный слегка ложат в глубокое блюдо по кругу а в середину вылевают манджю(обжаривается побольше лука,туда кубиками перец и помидоры,солят по вкусу)перец при еде макают в эту подливу.
__________________
Она такая маленькая....такая сладкая...такая нежная-моя принцесска!!!
Аватар для Ариадна
Ариадна
Member
Регистрация: 20.08.2008
Сообщений: 217
Ариадна вне форума
Ответить с цитированием
post #34 Старый 04.02.2009, 01:51
По умолчанию
Мюрдя( мирудия) - изсущени подправки( травы) и натрошени на ситно. Ръси се на хляб или се слага в манджа (fr)
Аватар для OVA
OVA
Senior Member
Регистрация: 30.04.2008
Сообщений: 2,097
OVA вне форума
Ответить с цитированием
post #35 Старый 04.02.2009, 12:59
По умолчанию
я сейчас сижу за рабочем пультом и вся изошла слюнями. Я так люблю готовить а кушать еще больше. Моя любимая еда - угурт с мамалыгой. Берем три литра молока и на очень медленном огне варим один час. Даем остыть, но чтобы было тепленькое молочко добавляем сметану хорошо помешиваем и уще кусок хлеба ложем, можно еще немного творога. Затем ставим в теплое место. И через 4-5час угурт готов. мамалыга варится из кукуруз ной муки. Берем воды и медленно сыпим муку и постоянно помешивая соль немного. Получается густая каша. Варится в чугунке. (Y) (Y) (Y)
__________________
С Новым Годом!
Аватар для Vertelka
Vertelka
Member
Регистрация: 21.07.2008
Сообщений: 148
Vertelka вне форума
Ответить с цитированием
post #36 Старый 04.02.2009, 14:17
По умолчанию
По нашему това е качамак.







Необходими продукти: 600 г сирене може и извара , 1 кг царевично брашно, 3 л вода, 200 г краве масло, 100 г сланина, сол.
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
post #37 Старый 04.02.2009, 14:17
По умолчанию
Начин на приготвяне: Във вряща вода се слага солта и се изсипва наведнаж брашното, като в средата му с помощта на точилка се прави дупка, през която да излиза парата. След като ври около 2 часа, качамакът се сваля от огъня и се бърка с точилката, докато започне да се отлепя от съда. Изсипва се в широк съд, разстила се на равномерен пласт и се поръсва с натрошеното сирене и разтопеното масло. Отгоре за прибавят изпържените до златисто пръжки от сланина. Втори начин за приготвяне: Брашното се изсипва във вряща подсолена вода на тънка струя при постоянно бъркане. След като се свари добре в продължение на около 1 час, качамакът се изсипва върху чиста маса и се нарязва със здрав конец на порции, които се поднасят в чинии, като се поръсват с предварително натрошено сирене, масло и пръжките.
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
post #38 Старый 04.02.2009, 14:18
По умолчанию
Трети начин на приготвяне /сервиране/: Качамакът след сваряването му се разстила в тава на редове, които се поръсват с масло и предварително натрошено сирене. Върху най-горния ред се слагат пръжките от сланината. Приготвеният по такъв начин качамак се нарича наложен качамак.
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
post #39 Старый 09.02.2009, 14:28
По умолчанию
Вкусна зимна салата с печени чушки



ПРОДУКТИ:500 г.печени чушки,150 гр.орехи,150 г.кашкавал,1-2 глави стар лук,3-4 скилидки чесън,1/2 връзка магданоз,сол, оцет и олио на вкус,сусам за поръсване




ПРИГОТВЯНЕ: Печените белени чушки се нарязват. Лука се реже на тънки ленти, чесъна се счуква.Орехите се начупват на едри парчета /не се мелят/. Кашкавала се реже на кубчета. Всичко се слага в купа .Заливката правим от ситно нарязания магданоз, сол, олио и оцет на вкус. Най-накрая поръсваме със сусам.





Да Ви е сладко!
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
post #40 Старый 09.02.2009, 17:51
По умолчанию
Яхния със свинско месо

Продукти: 500 гр. свинско месо, ? ч.ч. олио, 1 кг. кромид лук, 1 ч.л. брашно, 1 с.л. доматено пюре, 500 гр. пресни домати или от буркан, 1 ч.л. червен пипер, чубрица, ? к.ч. вино, 1 дафинов лист, ? връзка магданоз, черен пипер на зърна и сол на вкус

Приготвяне: Месото се нарязва на парчета, запържва се леко в горещата мазнина и се изважда. В същата мазнина се задушава нарязания лук. Прибавя се разреденото с вода доматено пюре и червения пипер. Връща се месото и се залива с 3-4 ч.ч. топла вода. След като заври и поомекне месото се прибавя сол, виното и черния пипер (по желание и люта чушка). След това се слагат обелените и нарязани домати, чубрицата, дафиновия лист и леко запеченото брашно. Накрая се слага ситно нарязания магданоз и се отстранява от огъня.
Аватар для Для Тебя
Для Тебя
Junior Member
Регистрация: 15.06.2008
Сообщений: 66
Для Тебя вне форума
Ответить с цитированием
Ответ


Быстрый переход


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc. Перевод: zCarot