Форум русских эммигрантов
Вернуться   Форум русских эмигрантов Европейский союз Болгария

Ответ

Опции темы Опции просмотра
post #71 Старый 18.06.2009, 22:29
Каква е жената турлакиня? Едно време жената не е смеела "на муж пут да мине", пише в селската летописна книга от 1939 година. Жените ни са дяволици.
Турлакините са хем убави, хем жежки невести. Нагазят ли в студена вода, реката кипва и започва "да цвърчи, баш като че се клепе мотика". Зимно време, като седнат в снега и се вдигнат, под фустата( полата)им цъфнало кокиче.
OVA
Senior Member
OVA вне форума
post #72 Старый 18.06.2009, 22:32
И последно,но не на последно място ::-$

Турлаците са първите пришълци по нашите земи, живеели на това място много преди да дойдат прабългарите на Аспарух, много преди да се появят траките дори. Защо ли? Нумерологията го доказва. Името на село Стакевци се състои от осем букви, точно колкото и на България, насочва вниманието ни турлакинята Елена Нешева. Случаен ли е фактът, че предишните имена на близкия до Стакевци град Белоградчик са Цървени град и Зелениград. Нищо случайно няма на тоя свят! Бело, зелено и червено. Ей откъде е произлязло националното ни знаме - тръгнало е от Белоградчик, което пък от своя страна отново потвърждава теорията, че турлаците са алфата и омегата. ( тази теория е на Елена Нешева)
OVA
Senior Member
OVA вне форума
post #73 Старый 19.06.2009, 23:30
Корените ми са от Мокреш, Орешец, Дреновец и Вълчедръм. Израснал съм с прочутата турлашка баница.;-)
Нежный Мьвёна вне форума
post #74 Старый 20.06.2009, 07:01
Нямам нито капка българска кръв, но понякога ми се струва, че съм по българка от някои българи, които не знаят историята на своя народ, нямат представа за приноса на българите в развитието на славянската цивилизация, не полагат даже най-малко усилия, за да овладеят родния си език в книжовния му вариант. В същото време има и такива, благодарение на които националното самосъзнание в нашите българи не е унищожено. Каня всички да се присъединят и към нашата нова група (вижте на моята страница) а на одесчаните предлагам да учат книжовния език в Бэлгарския културен център 722-32-65 Директор Терзи Дмитрий Федорович. Пък аз с радост ще ви уча, както учих учителите по български език за бесарабските и таврийските села.
Верона
Junior Member
Верона вне форума
post #75 Старый 28.12.2010, 01:24
Здравейте Аз съм от Казахстан, но аз съм българска и голяма гордост мога да говоря български и съм много доволен, че има българска общност, от където можете да научите повече за моята родина и за хората, които са там ме живят това е много интересно да предизвика БЪЛГАРИН
Junior Member
Авлуков вне форума
post #76 Старый 28.12.2010, 02:14
Здравейте! Мои *предки пришли в Запорожскую область из Молдовы (район Чадыр-Лунги) Моя прабабушка - Домна - имела девичью фамилию - Севри. Я точно знаю что там есть мои родственики - однофамильцы. Отзовитесь! Но язык, на котором они говорили, не словянский, а тюркский (кто называет его гагаузским, кто - праболгарским). А во всех документах, в графе национальность, пишется, что мои предки по отцовской линии - болгары. Вот такой случай!
Junior Member
вера вне форума
post #77 Старый 01.03.2011, 00:10
Добър дън на сикума-моята история са начевала уд страна -България-Яблинска обл. селу-Чумлек, а пудиря нашти корни са пэтували фав страна -Украина селу-Чумлек(Виноградовка) и пудиря те и са запрели фав Молдовата-Кйнарски район-селу Александрувка...
Junior Member
Невидимка вне форума
post #78 Старый 05.03.2011, 23:04
Здравствуйте! Я родилась в селе Новотрояны, Болградского района, * * * Одесской области. Я - БОЛГАРКА и *очень горжусь этим!
Peneopa
Guest
post #79 Старый 09.03.2011, 22:37
Я читала историю моего села. К сожалению, есть две версии *переезда * моего прапрадеда на Украину.. Какой версии верить не знаю. Но с Болгарией меня всю жизнь связывала душа,поэтому и переехала на постоянно.
Peneopa
Guest
post #80 Старый 05.07.2011, 22:21
Здравствуйте! Я родилась в Болгарии г.Монтана *Сейчас пока живу в Ставрополе:-)
Надоело Всё
Junior Member
Надоело Всё вне форума
Ответ